Previous slide
Next slide

Varázslatos Advent a Szőlőhegyen

„A ciszterek vidéki nyomában Csörötneken” – Varázslatos Advent a Szőlőhegyen

2023. december 16. (szombat)

14:30                    Gyertyagyújtás a falu központjában felállított adventi koszorúnál

Adventi köszöntőt mond Dr. Takács Gyula plébános

14:45                    Csoportos/egyéni gyalogtúra a Szőlőhegyre, útközben totó gyerekeknek

15:15-16:45      Nyitott porták felkeresése, helyi borok és finomságok kóstolója

16:00                    Felgyúlnak a fények a pincéknél, a szőlőhegyi présházaknál és a Ciszter-kilátónál

17:00                    Szórakoztató műsorok a Ciszter-kilátónál

  • Szőlőhegyi legendák – a  helyi Értéktár Bizottság tagjai mesélnek
  • Békefi Antal Népdalkör ünnepi dalcsokra
  • Hrabovszky-Orth Katinka és Páliné Herczeg Anita zenés műsora
  • Jurina Beáta és Szilinyi Arnold adventi-karácsonyi gyermekműsora

A műsorok közben a legszebben díszített pincék díjazása.

Kedves Vendégeink!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, kicsit és nagyot, időst és fiatalt, helyit és környékbelit „A ciszterek vidéki nyomában Csörötneken” – Varázslatos Advent a Szőlőhegyen című hagyományteremtő céllal szervezett rendezvényünkön.

Ünnepeljük együtt az adventet településünk és a térség egyik legcsodálatosabb helyszínén, a ciszterek egykori birtokán, az ünnepi díszben pompázó Szőlőhegyen!

A Rába völgye gyümölcsút részeként a Csörötneki Szőlőhegy pincéi, présházai e napon ünnepi fényárban ragyogva nyitott portaként fogadják a látogatókat, lehetőséget biztosítva a szorgalmas gazdák egész éves kitartó munkájának eredményét bizonyító helyi borok és egyéb finomságok kóstolására.

A rendezvény során a Ciszter-kilátó kápráztató ünnepi díszbe öltözik, melynek lábainál forralt bor, meleg tea, hamisítatlan falusi gulyásleves és a Mihók Mini Kézműves Pékség ínyenc finomságai fogadják a karácsonyi hangulattal átszőtt kulturális műsorok látogatóit, a szőlőhegyre fellátogató minden vendéget.

A rendezvény alatt a gyermekekkel érkező családok számára a Szőlőhegy, a ciszter örökség ismeretét felölelő egyszerű vetélkedővel, írásos teszttel készülünk, melyet az adventi díszbe, fényárba öltözött szőlőhegyi pincék, présházak gyalogtúra keretében történő látogatása közben elrejtett feladatok megfejtésével tudnak teljesíteni. A feladatot sikeresen teljesítő gyermekek jutalomban részesülnek.

A gyalogtúra során lehetőségük nyílik a feldíszített pincék közül a legjobban tetsző hármat egy szavazólapon megjelölni, és azoknak a kilátónál lévő gyűjtőponton történő leadását követő összesítése alapján az est során kihirdetésre kerül a „Szőlőhegy 2023. évi legszebb adventi pincéje, portája” cím.

Kérjük,  látogassanak fel az egykori ciszter birtok gazdálkodását, hagyományait tovább éltető Csörötneki Szőlőhegyre, és családjukkal, barátaikkal töltsék velünk a gazdag történelmi múltat felidéző önfeledt és méltóságteljes ünnepi várakozást.

Meleg ruházat viselése ajánlott. Elemlámpát, jegyzetfüzetet és tollat szíveskedjenek magukkal hozni.

Támogató: Agrárminisztérium. A rendezvény az Agrárminisztérium nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt 2023. évi pályázati támogatásával valósult meg.

A rendezvény szervezője: Csörötnek Község Önkormányzata

Rendezvénnyel kapcsolatos információ: www.csorotnek.hu
polgarmester@csorotnek.hu, info@csorotnek.hu
Tel: +36/94-541-022

A rendezvény megvalósításában közreműködő partnerek:

  • Csörötneki Ifjúsági Kulturális Egyesület
  • Csörötneki Szőlőhegyi Gazdák Egyesülete

A rendezvényen megjelentek tudomásul veszik, hogy kommunikációs, dokumentációs céllal a programok során hang- és képfelvétel, fotó készül, és minden külön nyilatkozat nélkül ehhez hozzájárulnak.