Previous slide
Next slide

RENDKÍVÜLI ÁRVÍZI KÖZLEMÉNY

Tájékoztatom Önöket, hogy a hétvégén Ausztriában várható rendkívüli mennyiségű csapadék következtében a Rába folyón az eddigi 2009-es árvízszintet meghaladó árhullám várható.
A tetőzés az eddigi modellezés alapján vasárnap (09.15.) az esti 18-19 órára várható Szentgotthárdon. Csörötneken a tetőzés várhatóan vasárnap 24 óra és hétfő hajnali 1 óra között valószínűsíthető.
Mindezek alapján a 7453. j, Rönök – Csörötnek és a 7454. j. Vasszentmihály – Csörötnek állami közutak lezárásra kerülnek. A zárás előreláthatóan vasárnap (09. 15.) a hajnali órákban várható. A zárás feloldásának legkorábbi időpontja kedd (09. 17.) délután (de erről az árhullám levonulásának tükrében későbbiekben pontosabb információval szolgálunk). Előre is köszönjük a közlekedők megértését és türelmét.

Továbbá tájékoztatom a lakosságot, hogy a rendkívüli árhullám rendkívüli intézkedéseket és előkészületeket, védekezési munkákat von maga után az Önök és értékeik védelme érdekében, melyhez minden tenni akaró, segítőkész személyre szükségünk van.

Kérjük, figyeljék településünk honlapját és Facebook oldalát, ahol az éppen aktuális feladatokról, az ahhoz szükséges segítségről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!

Tisztelettel:
Kocsis Zsolt
polgármester