MEGHÍVÓ

A TOP-2.1.3-15-VS1-2016-00010 azonosítószámú projekt Csörötnek Község Önkormányzata Magyarlak Község Önkormányzatával, Rábagyarmat Községi Önkormányzattal és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban 223 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a 2017. június 09-ei támogatói döntés értelmében.

Az elnyert európai uniós támogatás segítségével Csörötnek, Magyarlak és Rábagyarmat községek területén 7000 méter csapadékcsatorna fejlesztésére kerül sor. Csörötnek község területén több mint 2600 folyóméter övárok kiépítése és megújítása mellett egy 9000 m³ kapacitású záportározó is épül. Magyarlakon több mint 3 km hosszan kerül sor a csapadékcsatorna fejlesztésére, valamint elkészül a Háromházi-patak korrekciója is. Rábagyarmaton közel 900 folyóméter csapadékvíz-elvezető infrastruktúra épül és újul meg.

Csörötnek Község Önkormányzata, mint konzorciumvezető tisztelettel meghívja Önt 2019. május 02-án 10 órakor tartandó ünnepélyes projektindító rendezvényre, sajtótájékoztatóra.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Program:

9:45-10:00 Meghívottak vendégek és a sajtó képviselőinek érkezése, regisztráció.
10:00-10:30 Sajtótájékoztató, a projekt és fejlesztési program ismertetése
  A projektet bemutatja: Kocsis Zsolt polgármester, konzorciumvezető.
  A projekt térségi jelentőségét ismerteti: V Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.
  A fejlesztést támogató Terület és Települési Operatív Program környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztési célkitűzéseit ismerteti Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.
10:30-11:00 Kérdések, interjúkészítési lehetőség

A rendezvény helyszíne: Csörötnek Fő út – Gyöngyös út kereszteződése melletti közterület (Fő út 100.) Rossz idő esetén: Akácfa Kemping Csörötnek, Vasúti út 8-10.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információ a http://www.vasmegye.hu/szechenyi2020/telepulesi-kornyezetvedelmi-infrastruktura-fejlesztesek-a-raba-volgyeben-csorotnek-magyarlak-es-rabagyarmat-kozsegek-teruleten/ és a http://www.csorotnek.hu oldalon olvasható.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Kocsis Zsolt
polgármester